<h2>Διατηρήστε ένα όμορφο χαμόγελο</h2><p>Στο οδοντιατρείο μας που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου θεραπείες, η οποίες βασίζονται πάντα στην επιστημονική τεκμηρίωση από την οδοντιατρική έρευνα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.drnikolidakis.gr/more.php?l=el&id=3804' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Ανώδυνες επεμβάσεις με σεβασμό στον ασθενή</h2><p>Στο οδοντιατρείο μας που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου θεραπείες, η οποίες βασίζονται πάντα στην επιστημονική τεκμηρίωση από την οδοντιατρική έρευνα...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.drnikolidakis.gr/more.php?l=el&id=3804' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Αποκτήστε ένα υγιές στόμα</h2><p>Στο οδοντιατρείο μας που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου θεραπείες, η οποίες βασίζονται πάντα στην επιστημονική τεκμηρίωση από την οδοντιατρική έρευνα. Κάθε θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου ή της θεραπείας με εμφυτεύματα βα</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.drnikolidakis.gr/more.php?l=el&id=3804' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Ερωτήσεις Εμφυτευματολογίας
Τί είναι τα εμφυτεύματα;
 
Απάντηση
Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται στο οστό της γνάθου για να αντικαταστήσουν δόντια που λείπουν. Είναι το αντίστοιχο ενός δοντιού και στην πραγματικότητα το εμφύτευμα αντιστοιχεί στη "ρίζα" του. Αυτό που φαίνεται στο στόμα (το δόντι) είναι ένα φυσικό δόντι από πορσελάνη το οποίο στηρίζεται στο εμφύτευμα (ρίζα).
Υπάρχει περίπτωση ο οργανισμός μου να μη "δεχτεί" το εμφύτευμα;
 
Απάντηση
Όχι. Τα οδοντικά εμφυτεύματα και κυρίως τα αναγνωρισμένα συστήματα κατασκευάζονται από τιτάνιο που γίνεται αποδεκτό από τον οργανισμό μας. Ορθοπεδικοί χειρούργοι χρησιμοποιούν το τιτάνιο σε ορθοπεδικές επεμβάσεις όπως οι "λάμες" στα κατάγματα και η αρθροπλαστική, χωρίς προβλήματα.
Έχασα ένα δόντι πρόσφατα. Τι είναι καλύτερο; Να βάλω μια συμβατική γέφυρα ή να βάλω ένα εμφύτευμα;
 
Απάντηση
Δεδομένου ότι υπάρχει αρκετή ποσότητα οστού στο σημείο που χάθηκε το δόντι, η θεραπεία με εμφύτευμα είναι μια πολύ καλή λύση. Τα μονά εμφυτεύματα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας (98%) απ' ότι δείχνουν οι κλινικές μελέτες. Παράλληλα, αποφεύγουμε να παρασκευάσουμε διπλανά δόντια για να κατασκευάσουμε μια συμβατική γέφυρα.
Μήπως είμαι πολύ μεγάλος για να βάλω εμφυτεύματα;
 
Απάντηση
Η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθέτηση και όχι η ηλικία.
 
 
Δημήτρης Κ. Νικολιδάκης DDS, MSc, PhD
Οδοντίατρος εξεδικευμένος στην Περιοδοντολογία & Εμφυτευματολογία
 
 
ΒΙΑΝΝΟΥ 1, Ηράκλειο - 71201 / Ηρακλείου
Τηλ: 2810288611 Κιν: 6982814540